Czym naprawdę jest zdrowe jedzenie?
W większości większych i mniejszych sklepów spożywczych, możemy znaleźć półki ze zdrową i ekologiczną żywnością. Etykiety krzyczą do nas wielki oznaczeniami bio i eko. Wielu jednak z nas nie wie, że produkt ekologiczny definicja bardzo ściśle określa i opisuje. Większość ludzi ma błędne przekonanie, że żywność ekologiczna to taka, która ma więcej witamin, więcej składników odżywczych i więcej wszystkiego. Prawda jest jednak zupełnie odwrotna. Produkt ekologiczny definicja określa jako ten, który nie ma metali ciężkich, nie posiada resztek pestycydów i nie miał styczności z azotanami w procesie produkcji.
Oznacza to, że takie produkty są znacznie bezpieczniejsze dla człowieka i całego organizmu. W ostatnich latach znacząco wzrosła popularność takich produktów spożywczych, jednak warto wiedzieć i mieć świadomość czym one dokładnie się charakteryzują. Zaprocentuje to głównie w przypadku dylematów podczas zakupów, gdy na etykiecie znajdziemy napisy, sugerujące rzekomą większą zawartość witamin i innych ważnych składników, które za zadanie mają przyciągnąć klienta i skusić go do zakupu.
Najnowsze komentarze